Skip to content

Hoe het allemaal begon

Onderweg met de auto in SpanjeDe liefde voor Spanje

De eerste kennismaking met Spanje begon al op jonge leeftijd. Als kleine kinderen gingen we in juli of augustus met een volgepropte auto naar de Costa Brava om een aantal weken van het mooie weer te genieten. We kijken hier met plezier naar terug. De reis er naar toe, de lange files in de hitte gaven al een echt vakantie gevoel. Toen was Spanje vooral een plek waar de zon altijd scheen! Zo´n 15 jaar later leerden wij elkaar kennen en hebben we Spanje op een hele andere manier ontdekt. In 2003 hadden we het idee een weekend Barcelona te boeken tijdens de pinksterdagen. De dame bij het reisburo vertelde echter dat alles vol zat richting Barcelona. Wat nu? Diezelfde dame vertelde dat Madrid minder bekend is, maar zeker niet minder mooi. Nou laten we dat dan maar doen. Zo gezegd zo gedaan. Met Pinksteren zaten we in Madrid! Nou zijn we niet van die museum bezoekers en hebben we gewoon de stad verkend en alles op ons af laten komen. Wat ons het meest beviel was de geweldige sfeer die er in de stad hing. We voelden ons er meteen thuis. De terrassen zaten allemaal vol met mensen die genoten van het mooie weer en tapas werd met schalen tegelijk het terras op gebracht. We hebben daar uren gezeten en alleen maar genoten van deze heerlijke stad. Dit was onze eerste gezamenlijke ontmoeting met onze liefde voor Spanje. We hadden toen echter nog geen idee wat dit met onze toekomst zou doen.

Het leven gaat door

De jaren na ons weekend Madrid waren gevuld met werken en maakten we mooie reizen naar Azie en vooral Zuid-Amerika. We zijn gek op zuid Amerika en omdat de meeste landen Spaanstalig zijn besloten we op Spaanse les te gaan. Op die manier hoopten we iets meer contact te krijgen met de lokale bevolking. Daar zijn we toen ook mee begonnen. 1,5 uur per week dus dat ging heel langzaam maar dit is toch al de eerste basis geweest. In 2007 gaat het bedrijf waar Dennis al 14 jaar werkt verhuizen van Den Haag naar Almere. Er mag gekozen worden: ga je mee of maak je gebruik van het sociaal plan. Het is nog een goede tijd op de arbeidsmarkt en Dennis gaat voor het sociaal plan. We zijn nog jong zat dus wegzetten voor het pensioen vinden we een ongezellige besteding. Waarom er nu niet lekker van genieten? Edwin neemt onbetaald verlof en we besluiten een paar maanden de bloemetje buiten te zetten in Australië. We hebben op ons gemak de hele oostkust afgereisd en hebben vervolgens de woestijn doorkruist met een camper. Australië was wel een land waar we wilden wonen en ons eerste idee van een emigratie ontstond. Waar zo een ontslag toch al niet goed voor is! Bij thuiskomst hebben we ons daar eens in verdiept maar Australië bleek toch niet zo makkelijk te zijn als het om emigreren gaat. Zonder een hoop geld, een bijzonder beroep of een sponsor wordt het erg moeilijk.

Wat wil je in de toekomst?

Het idee van emigreren bleef ons toch een beetje bezighouden. Niet dat Nederland geen goed land is om in te leven, we mogen ons gelukkig prijzen dat we in een land als Nederland geboren zijn. Het zal iets menselijks zijn maar je blijft altijd weer naar nieuwe uitdagingen zoeken. De meeste vrienden om ons heen begonnen gezinnetjes te stichten en hun toekomstbeeld was daar voor een groot deel door bepaald. We wilden nog iets nieuws doen in onze toekomst, eens wat anders proberen! Spanje bleef lonken, we waren inmiddels verliefd geworden op het land, de mensen, de cultuur gewoon het Spaanse leven. WAAROM NIET EEN B&B BEGINNEN IN SPANJE? Tja dat zou iets voor ons zijn. We houden ervan om vrienden en familie te verwennen met onze passie voor koken. Zo besloten wij in april 2008 met de auto op verkenningsreis te gaan naar Noord Spanje. Het plan is nooit meer gewijzigd en tot op de dag van vandaag is dit ons doel. De wensen zijn intussen steeds duidelijker. Na een hoop reizen naar Spanje weten we intussen steeds beter wat we willen! Het is een kwestie van tijd, maar onze B&B die gaat er komen.

Advertenties
24 reacties leave one →
 1. 22 mei 2011 19:39

  Via de Twitter en blog van Anne ben ik bij jullie terecht gekomen. Ik herken jullie verhaal wel, dat verlangen naar een nieuwe uitdaging, de liefde voor Spanje.

  Wij zijn bijna zover, nog even en we kunnen definitief weg. Ik ga jullie volgen!

  • Dennis permalink
   23 mei 2011 12:31

   Bedankt voor je reactie! heerlijk dat jullie al zover zijn!

 2. John permalink
  23 mei 2011 19:42

  Met veel plezier heb ik jullie “hoe het allemaal begon” zitten lezen en ben tot de conclusie gekomen dat ik ergens iets fout heb gedaan !! Ik heb een aantal jaren geleden ook gebruik gemaakt van een sociaal plan maar had dit toch anders aan moeten pakken en met een “zak geld” naar Spanje moeten verhuizen en een B&B moeten beginnen want eigenlijk broeit zoiets al jaren bij me. Helaas liep het voor mij anders maar jullie wens ik heel veel succes met de zoektocht en weet zeker dat het jullie gaat lukken !

  Groeten,
  John

 3. 23 mei 2011 21:05

  Je schrijft heerlijk en zo herkenbaar, ik ga je zeker volgen. Gaan jullie samen schrijven of 1 van jullie?

  • 23 mei 2011 21:35

   Hi Ira, leuk dat je ons gevonden hebt. We zullen de blog samen onderhouden. Ligt aan degene die de meeste tijd over heeft. Hoe doen jullie dat?

 4. 23 mei 2011 21:48

  Lesley schrijft geen blogs en leest geen blogs. Ik vertel hem wel veel. Volgende maand gaan we weer lekker een weekje reizen tussen Valencia en Alicante. Hoe zit jullie programma eruit?

  • 23 mei 2011 23:19

   Dat houden we nog een beetje spannend. Hebben we volgende week in ieder geval blog voer :-)
   In ieder geval zitten we tussen Malaga & Granada de komende twee weken.
   Veel plezier volgende maand.

 5. 24 mei 2011 23:45

  leuk fotootje van de simca 1100

 6. 13 juni 2011 00:03

  Geweldig om jullie op deze manier te kunnen volgen!! Lfs Es

 7. 15 juni 2011 02:06

  Hola Dennis en Edwin,
  Via Dos Cortados op jullie Haagse hopjes site terecht gekomen en met plezier hebben we de afgelopen tijd jullie zoektocht gevolgd. Nu weer terug in de hofstad hebben wij begrepen. Als jullie weer eens in Andalucia zijn dan zouden wij het leuk vinden om een afspraak te maken om een wijntje te drinken met tapas hier bij ons in Los Boliches/Fuengiorola aan de boulevard. We blijven jullie volgen en hebben jullie gelinkt op onze fotolog. Als jullie dat andersom ook willen doen, zou leuk zijn.
  Saludos de
  Albert y Mara

 8. 15 juli 2011 11:05

  Wat schrijven jullie leuk, ik woon zelf al meer dan 10 jr in Spanje, maar droom met jullie mee alsof ik het nog moet doen! Leuk, ben benieuwd hoe jullie leven er over 5 jaar uitziet: vast goed!

  Ik zou het leuk vinden als jullie http://www.naarbarcelona.nl als link pagina willen opnemen, daarmee helpen wij Nederlanders die naar Spanje willen emigreren. Mochten jullie straks verzekeringen in Spanje nodig hebben, dan zijn jullie bij mij aan het goede adres want Orange Insurances verzekert al meer dan 8 jaar Nederlanders in heel Spanje. We bieden zowel particuliere verzekeringen, zoals ziektekosten, inboedel en opstalverzekeringen, auto, motor maar ook zakelijke verzekeringen voor jullie Bed en Breakfast e.d.

  Als ik jullie ergens mee wegwijs kan maken, laat het mij weten, ik help graag! Waar in Spanje willen jullie uiteindelijk de B&B beginnen?

  Groetjes Barbara de Swaan

  • 15 juli 2011 16:13

   Beste Barbara,
   Dank voor je leuke berichtje en super dat je ons volgt. gaaf zeg dat jullie al meer dan tien jaar in Spanje wonen, en zo te lezen hebben jullie het prima voor elkaar en genieten jullie volop. Wij zijn best een beetje jaloers op jullie! Wij zijn na een lange zoektocht uitgekomen op Andalusië, wij zien de meeste potentie voor onze bed & breakfast in dit gedeelte van Spanje. Uit de provincie zijn we nog niet helemaal, zowel Cádiz als Málaga staan nog op ons lijstje en de komende tijd gaan we gebruiken om ook hier meer helderheid in te krijgen. Dank voor de aangeboden hulp, daar zullen we vast eens gebruik van gaan maken. Inmiddels staat jullie link op onze homepage onder het kopje ‘handige websites’. Plaatsen jullie ook links van blogs op jullie website? Dan zouden wij het natuurlijk ook leuk vinden als die van ons daar op komt. We zijn naast onze blog ook op Twitter en Facebook te vinden.

   Groet, Edwin en Dennis

 9. 15 april 2012 13:02

  Leuk geschreven! Had het zelf niet beter kunnen verwoorden.

 10. 21 juli 2012 12:36

  Wat een heerlijke site! Wij zijn ook in de laatste fase, en hopen nog dit jaar te vertrekken naar de Costa Blanca….wij zijn jone veertigers die het hier spuugzat zijn. Maar erg leuk om jullie avontuur te volgen, succes !!

  • 23 juli 2012 22:22

   Hola Cora, leuk om te horen dat jullie dezelfde plannen hebben. Jullie intussne al echt iets op het oog of ook nog zoekende? Veel succes de komende tijd.

 11. Annemarie en Frits Blacquiere permalink
  10 oktober 2012 18:39

  Hallo Dennis en Edwin, We hebben jullie leren kennen toen jullie waarnamen in La Perla de Frigiliana. Jullie hebben het echt in je om een B&B te beginnen want jullie doen je best om mensen te verwennen en scheppen een prettige sfeer. We hopen dat het gaat lukken dat jullie ooit voor jezelf kunnen beginnen, we zullen dan graag de eerste gasten zijn. We hebben ons ingeschreven als volgers van jullie blog, dus we blijven graag op de hoogte. Bedankt nog voor het heerlijke eten. Hartelijke groeten, Annemarie en Frits

  • 11 oktober 2012 20:09

   Beste Annemarie en Frits,

   Bedankt voor deze mooie woorden. Wij hebben ook genoten dat we jullie gastheren mochten zijn voor een paar dagen en hebben het dan ook met heel veel plezier gedaan. Het is voor ons ook erg bijzonder geweest omdat jullie samen met de andere gasten onze eerste gasten ooit waren en dat zullen we zeker niet snel vergeten. Het is dan ook altijd fijn om te horen dat het wordt gewaardeerd. Wij kijken er naar uit jullie te mogen ontvangen in onze B&B op een mooi plekje ergens in Andalusië. We houden jullie op de hoogten via onze blog en de social media.

   Saludos, Edwin y Dennis

 12. Anoniem permalink
  12 oktober 2012 00:56

  Hallo Dennis en |Edwin. wij dachten nog wel dat wij jullie eerste gasten zouden zijn.
  toch heel erg leuk !!!!
  Pa en Ma

 13. Anoniem permalink
  21 juni 2013 21:44

  Heren,

  Dit zijn de momenten om te genieten, dus namens mij ENJOY!!!

  Groet,
  Roy

 14. JOlanda KOnings permalink
  9 augustus 2013 19:00

  Ik word volgend jaar vijftig, maar het is ook nog steeds mijn droom om over een aantal jaar te verkassen naar Andalucia.Zoek nu nog iemand die met me mee wil gaan :)

  • Jacqueline permalink
   2 april 2015 16:53

   Hoi Jolanda, Je reactie is weliswaar even geleden :-), maar ook ik wil nog steeds dolgraag naar Spanje. Enige jaren geleden was ’t bijna gelukt, met de nadruk op “bijna”. Toen stortte de arbeidsmarkt in en werd ik helaas werkloos. Zodra ik de mogelijkheid heb, ga ik. Hopelijk heb jij iemand gevonden die met je mee wil gaan, anders is hier nog een belangstellende :-)

 15. 19 april 2014 15:26

  Leuke blog vol met sterker wordende verlangen naar het zuiden.

 16. Robert Roeloffzen permalink
  5 juli 2015 13:48

  Leuk om dit te lezen.
  Wij hebben 2 jaar geleden een 2e huis gekocht in Spanje, provincie Alicante.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: