Spring naar inhoud

De zoektocht is ten einde…

19 oktober 2015

SpaansVerlangen_mountain_topNa jaren van dromen en plannen smeden komt er een einde aan onze zoektocht. De afgelopen maanden en vooral de laatste weken zijn erg spannend geweest. De adrenaline stroomde als een gek, zou het dan nu toch echt gaan gebeuren! We kunnen het bijna niet geloven.

Dit jaar zijn we meerdere keren serieus met een huis bezig geweest, maar goede afspraken maken met eigenaren blijkt in de praktijk vaak erg lastig. Huren kan vaak niet langer dan 11 maanden. Een B&B? Nee daar willen eigenaren niet aan meewerken. Vaak stonden huizen te koop en daar moesten we dan ook rekening mee houden en het ontvangen van een factuur was vaak al helemaal niet bespreekbaar. Hoge huurprijzen die gewoon niet terug te verdienen zijn, bouwvallen waar je een vermogen aan kwijt bent om er iets van te maken, locaties die prachtig zijn maar toch wel erg afgelegen of onbereikbaar, allemaal zaken tegen gekomen zijn tijdens onze zoektocht. We wisten van te voren dat we geduld moesten hebben en in Spanje al helemaal, maar soms was dat best moeilijk op te brengen.

Dit huis, of beter gezegd villa, is een aantal maanden geleden op ons pad gekomen. En ja het was een villa met potentie. Het had bijna alles wat we op ons wensenlijstje hadden staan en belangrijker nog, we voelde ons er thuis. De eerste gesprekken waren erg positief en al snel werden er knopen doorgehakt. Dat voelt goed, er zit schot in de zaak dachten we. De verfijning van het contract nam wat meer tijd in beslag en natuurlijk waren er pittige gesprekken en discussies over bepaalde zaken. Jammer dat de eigenaar drie weken op vakantie ging begin september, alle gesprekken en onderhandelingen lagen stil. En ook na terugkomst van de eigenaar heeft het nog twee weken stil gelegen voordat de gesprekken weer werden hervat. Vorige week zijn de laatste puntjes op de i gezet en onze advocaat ging er nog één keer kritisch doorheen. Afgelopen donderdag kregen we bericht van de eigenaar dat er voor half elf bericht moest komen van onze advocaat aangezien de eigenaar drie weken naar Amerika ging voor zaken Nee, toch!! Niet weer drie weken wachten voordat er getekend kan worden. De spanning liep op, maar uiteindelijk om elf uur gaf onze advocaat groen licht, dit was te laat maar het contract kon uiteindelijk nog op het vliegveld ondertekend worden door de eigenaar. Wij zouden deze dan later die dag ondertekenen in de villa. Een hele delegatie was aanwezig, wachtend op de documenten die onderweg waren van het vliegveld naar de villa.
Oh daar gaat iemands telefoon! De persoon die de getekende documenten van het vliegveld zou komen afgeven is in een ernstig auto ongeluk verzeild geraakt en werd op het moment geopereerd. NEE? Dit geloof je toch niet… is dit echt! Klopt alles wel? Je gaat toch twijfelen en voelt je in de zoveelste aflevering van Ik Vertrek zitten. Met spijtbetuigingen moest het ondertekenen toch weer worden verplaatst. Nadat er nog twee keer geschoven is met het tijdstip van ondertekenen kunnen we zeggen dat vandaag uiteindelijk het contract is ondertekend en wij per november de trotse huurders zijn van een prachtige villa in het mooie Andalusië. We zijn helemaal blij, blij en euforisch want was is ons geduld op de proef gesteld, maar het is niet voor niets geweest! Binnenkort meer natuurlijk maar nu eerst Cava…… heel veel Cava!!!….
49 reacties leave one →
  1. Eric-Jan permalink
    19 oktober 2015 18:00

    Gefeliciteerd!
    Al maanden lees ik jullie blog en afgelopen maanden verscheen er niets meer….. ( Zouden ze hoop opgegeven hebben? Zijn ze uit elkaar? ). Ik en mijn man wonen deels in de buurt van Den Haag en een aantal jaren geleden heb wij in de buurt van Alicante een woning gekocht waar we ook deels wonen. Veel van jullie verhalen hebben wij voor een deel meegemaakt. Ik ben benieuw wanneer jullie B en B klaar is, dan komen we zeker een keer die kant op. Succes met het inrchten en vooral ook succes met de start. Groet Eric-Jan.

    • 19 oktober 2015 18:33

      Beste Eric-Jan,
      Dank je wel en we houden je uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen via deze blog en onze Facebook pagina. Opening zal begin 2016. Wij hopen je als gast te mogen ontvangen in onze bed & breakfast.

  2. 19 oktober 2015 18:10

    Nou ja, mannen! Wat een verhaal! Van harte, driewerf van harte. En proost natuurlijk.

  3. wstroo permalink
    19 oktober 2015 18:29

    Jemig jongens wat een ongelooflijk verhaal, wat een doorzettingsvermogen, geduld, ervaringen en uiteindelijk geluk. En jullie zijn na al die belevenissen en beproevingen nog steeds gelukkig samen! Fantastisch.
    GEFELICITEERD!!!
    Diepe buiging voor jullie doorzetters!! Ik zit hier met een grote glimlach in de metro.

    Veel groeten, Wouter Stroo
    (mobiel)

    • 19 oktober 2015 18:39

      Dank je wel Wouter! Leuk die grote glimlach… daar houden we van! We zijn inderdaad nog heel gelukkig samen en niet snel uit het veld te slaan ;-) Het was een bijzonder, mooi, ingewikkeld en onvergetelijk proces. We hebben er heel veel zin in en kijken uit naar het ontvangen van onze eerste gasten. Lieven groeten, ook aan je vrouw.

  4. 19 oktober 2015 18:37

    *plop*

  5. Anita Ingenhou permalink
    19 oktober 2015 19:05

    Ha mannen,

    Al bekomen van de Cava? Wat een verhaal van die ondertekening op het vliegveld en dan dat ongeluk… Niet te geloven! Wij hebben er ook maar een mooie fles op gedronken;)

    Wat wij ons nog afvroegen, hebben jullie in dit pand ook nog leuke vertrekken om zelf een beetje fijn te kunnen wonen? Zend maar snel wat meer foto’s want wij branden van nieuwsgierigheid.

    Succes met alle verdere voorbereidingen, fijne week en liefs, I&A xx

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    • 19 oktober 2015 19:12

      Hola Anita, we krijgen er geen genoeg van… cava!.. dus we gaan nog even door. Uiteraard hebben we ook aan ons zelf gedacht, een heerlijk klein appartement welke los is van het gastenverblijf houden we voor ons privé.

  6. Ype permalink
    19 oktober 2015 19:29

    Het lijkt wel een thriller. Je kunt het niet bedenken zo. Wat een verhaal. Maar eind goed al goed en tegelijk een mooie start van het echte avontuur! Ben zeer benieuwd hoe het eruit ziet en wat jullie er van gaan maken. Heel veel geluk en succes mannen!
    Groet
    Ype

    • 19 oktober 2015 19:45

      We voeren graag de spanning op, zo zijn we dan ook wel weer. Lekker ons blijven volgen dan kom je er vanzelf achter. En als de deuren open gaan van harte welkom om als gast te genieten van het Mooie Andalusië en onze gastvrijheid.

  7. Annemarie en Frits permalink
    19 oktober 2015 19:43

    Oh wat geweldig mensen, gefeliciteerd ook met jullie geduld.
    Waar is de villa, in welk dorp?
    We komen zeker een keer bij jullie genieten, jullie hebben ons ooit zo verwend in Frigliana, dat zullen we nooit vergeten.
    Succes met de voorbereidingen en hou ons op de hoogte!!
    Hartelijke groeten,
    Frits en Annemarie

    • 19 oktober 2015 19:51

      Dank jullie wel Annemarie en Frits. Wat geweldig om te horen dat we deze indruk bij jullie hebben achtergelaten en doen dat graag over, dan in onze bed & breakfast. De sherry staat ongetwijfeld koud voor jullie. De komende maanden zullen we steeds meer van onze accommodatie laten zien.

  8. Joyce Blok permalink
    19 oktober 2015 19:46

    WOW jongens wat een verhaal!
    Jullie wisten natuurlijk dat er een flinke uitdaging voor jullie lag en ik heb met veel plezier al jullie avonturen gelezen. Wat ben ik blij dat jullie droom nu werkelijk gaat worden! Super gefeliciteerd! Ik ben erg benieuwd naar de verhalen en foto’s die nog komen!
    Proost in ieder geval op jullie en jullie doorzettingsvermogen! Geniet en laat het harde werken maar beginnen ;)

    • 19 oktober 2015 19:53

      ¡Muchas gracias Joyce! De komende maanden gaan we jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en laten we steeds meer zien van onze accommodatie.

  9. Margreet permalink
    19 oktober 2015 19:55

    Toppie mannen. Van harte gefeliciteerd en heel veel succes voor de komende tijd.

  10. Anne Wijnen permalink
    19 oktober 2015 21:06

    Wat een goed nieuws! Gefeliciteerd!

  11. Susan permalink
    19 oktober 2015 21:20

    Gefeliciteerd hoor mannen, het is jullie gegund, eindelijk jullie droom waarmaken!

  12. 19 oktober 2015 21:27

    Heerlijk dat het gelukt is mannen. Vanaf 1 november a.s. kunnen jullie je helemaal gaan richten op jullie te openen B&B in voorjaar 2016. Proficiat.
    Grtz Mara

  13. Marleen Kranendonk permalink
    19 oktober 2015 21:38

    Wat een spannende tijd hebben jullie achter de rug. Maar de aanhouder wint. Van harte gefeliciteerd met jullie casa! Heel veel succes en plezier.
    Salut!
    Marleen
    X

    • 19 oktober 2015 23:52

      ¡Muchas gracias Marleen!
      Je bent uiteraard van harte welkom om een paar daagjes, of langer, van onze gastvrijheid te genieten.

  14. Selma permalink
    19 oktober 2015 22:17

    Ontzettend van harte gefeliciteerd!!! Wat enorm geweldig fijn voor jullie dat het is gelukt!! De aanhouders winnen!!! Jullie zijn het grote voorbeeld, altijd doen wat je hart je ingeeft..

    Wij zijn heel erg benieuwd naar foto’s!! groetjes van de Krapjes

    • 19 oktober 2015 23:54

      ¡Muchas gracias Selma! De komende periode zullen we hier en op Facebook meer en meer de ontwikkeling van onze B&B laten zien. Blijf ons lekker volgen dan mis je niks.

  15. Marion permalink
    19 oktober 2015 23:10

    Leuk, leuker,,leukst !
    Van ❤️❤️ en super, mucho mas geluk xxx

  16. mary permalink
    20 oktober 2015 07:01

    toppie jongens heel veel succes en plezier.

    Groetjes mary

  17. Jeroen van Beek permalink
    20 oktober 2015 09:11

    Geweldig!! Proficiat!

    Wat een dolle achtbaanrit is dit geweest. En inderdaad: In een film zou dat verkeersongeluk met de papieren niet geloofd worden. Soms is de werkelijkheid nog vreemder dan een verhaal in een film.

    Maar goed, deze belangrijke hindernis is genomen. Jullie droom heeft nu in ieder geval vaste grond gekregen in plaats van alleen nog maar hoop en drijfzand.

    Ik ben zo blij voor jullie en wens jullie succes met het ontgiften van de afgelopen tijden en met het beginnen van het verder opbouwen van jullie B&B!! Jullie eigen B&B!!!!

    Met vriendelijke groet,
    Jeroen van Beek

  18. Tanja permalink
    20 oktober 2015 09:15

    Lieve Mannen,

    Wat een verhaal zeg maar het heeft een positief einde. Jullie hebben je eigen B&B. Jullie droom gaat beginnen.
    Ben zo blij voor jullie.
    Ik hoor wel of ik kan helpen.

    Veel liefs Tanja

    • 22 oktober 2015 15:10

      ¡Muchas gracias Tanja, ook voor je aanbod! We laten het weten als je iets kan doen, voor als nog zijn er voldoende hulptroepen. Uiteraard van harte welkom om een keertje bij ons te komen overnachten.

  19. Nettie Jouvenaar permalink
    20 oktober 2015 12:04

    Eindelijk is het dan zover gefeliciteerd na veel spanning en geduld Ik kom graag bij jullie logeren en kijk er naar uit. Groetjes ma xxx

  20. Mitzey permalink
    20 oktober 2015 13:14

    Gefeliciteerd! Echt super fijn… Ik ben heel benieuwd naar get resultaat.
    X mitzey

    • 22 oktober 2015 15:12

      ¡Muchas gracias Mitzey! En natuurlijk van harte welkom om het resultaat te bewonderen tijdens een paar heerlijke nachten verblijf.

  21. Robert permalink
    20 oktober 2015 20:36

    Van harte! Erg goed nieuws. Ben benieuwd naar het (eind)resultaat. Veel succes de komende tijd. En geniet ervan!

    Robert Stakenburg

    • 22 oktober 2015 15:13

      Thanks Robert, we gaan er iets moois van maken. Als het klaar is kom je lekker langs voor een paar ontspannen nachten, kan je gelijk het resultaat bewonderen. We houden je op de hoogte via deze blog en onze Facebook pagina.

  22. Jenny permalink
    21 oktober 2015 12:00

    Hallo Jongens

    Het avontuur gaat nu beginnen gefeliciteerd. Dat de B&B een groot succes mag worden.
    Maak er wat van. Ben benieuwd waar jullie zitten in Andalusië.
    Groetjes Jenny Polack

  23. José Heres permalink
    21 oktober 2015 20:04

    Van harte gefeliciteerd. Heel fijn voor jullie.
    José Heres

  24. Mango permalink
    25 oktober 2015 06:38

    Van Harte gefeliciteerd met de aankoop ! als we naar Andalucia komen , horen jullie zeker van ons en mogen jullie ons een rondleiding geven in de streek.

    Ik kan al niet wachten voor jullie droomlocatie te bekijken via de b&b site….

    • 25 oktober 2015 09:06

      Dank je wel Peter voor de felicitaties. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen via deze blog en onze Facebook pagina. Wil je niks missen, schrijf je dan in voor automatische blog updates of wordt vrienden op onze Facebook-pagina. We verwelkomen je graag als onze gast.

  25. Andre Pronk permalink
    25 oktober 2015 14:19

    heren
    van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe stulpje
    Ik kom zeker een keer langs (niet alleen langs)
    Geduld wordt beloond.
    Kan je al een adres geven?
    groet
    Andre Pronk

    • 26 oktober 2015 09:04

      Muchas gracias Andre voor de felicitaties. Blijf ons volgens, dan kom je alle details van onze nieuwe accommodatie te weten. Wij ontvangen je graag als gast in onze bed & breakfast.

Plaats een reactie