Skip to content

De verbouwing is begonnen….!

8 november 2015

Spaansverlangen_paredNa een aantal weken wachten is het moment aangebroken en hebben we de sleutels ontvangen. De eigenaar heeft het zwaar gehad met al onze eisen en wensen. Zo was het huis volledig ingericht met meubels die we niet zo mooi en passend vonden bij onze B&B stijl.

Ook al ging het soms om een peperduur antiek stuk, dat is dan nog geen garantie dat het de moeite waard is om het te laten staan. Het hele huis, op een paar fraaie stukken na, hebben we dus leeg laten opleveren en dat heeft de eigenaar geweten. Drie weken lang zijn ze aan het slepen geweest.

Een sportschool met 30 loodzware apparaten vonden wij ook niet nodig dus ook hier is aardig in gesnoeid, wat cardio-apparatuur en een paar fitness-apparaten hebben we laten staan voor de echte fanatiekeling. De palmen zijn weer netjes geknipt, uit de fonteinen kabbelt weer water en het zwembad, waar de glijbaan is verwijderd, ligt er weer fris bij. Een hoop reparaties zijn intussen gedaan en waar nodig zijn airco’s vervangen. Nu gaan we alles eens grondig testen zodat alles naar behoren werkt en anders nog gerepareerd kan worden voor de eerste gasten worden ontvangen. Er worden extra warmwater voorzieningen aangelegd en inmiddels is de eerste muur afgebroken voor meer comfort in één van onze kamers. Ja, we zijn nu echt begonnen! Het is altijd weer even wennen zaken doen met bouwvakkers, alles kan snel maar uiteindelijk… Ook onderhandelen blijft een prachtig spel, ze doen er niet echt aan, willen wel, maar ook weer niet en na veel weifelen wordt er dan toch een paar tientjes korting gegeven. Het verhuisbedrijf is inmiddels ook langs geweest met onze inboedel uit Nederland, heerlijk om na bijna een jaar weer in je eigen bed te slapen. Gelukkig zijn de eerste hulptroepen al gearriveerd en binnenkort volgen er meer. Afgelopen dagen hebben we alle bouwmarkten, meubelzaken en tuincentra uitgekamd en leuke ideeën opgedaan. De verfkleuren zijn al op de muur getest en het eerste Arabische tafeltje is gescoord. We gaan weer aan de slag want er is nog heel veel te doen.

 

Advertenties
5 reacties leave one →
 1. Peter permalink
  8 november 2015 17:13

  Klinkt goed! Suces guys!

 2. 8 november 2015 17:40

  Hoi Dennis en Edwin, Ja eindelijk aan de slag. Genoeg werk zo te zien, maar overal komt een eind aan. Fijn dat jullie hulp hebben !!!!!!!!!!!!! Heel veel sterkte!! lieve groet An.

 3. 8 november 2015 20:05

  Het is een spektakel. Goed werk mannen. Soms levert een beetje extra geduld enorm veel op. :-D

 4. Jeroen van Beek permalink
  11 november 2015 09:34

  WOW! Mooi om te lezen, dat jullie zoveel gedrevenheid hebben en dat er al zoveel is aangepast!

  Jullie eigen optrekje is al wel helemaal in orde, aangezien jullie weer in jullie eigen bed kunnen slapen?

  Maar hoe dan ook, jullie gaan als een sneltrein! En wel zo lekker, dat er hulptroepen (gaan) komen.

  Veel succes komende drukke tijd en vergeet niet om ook wat plezier te hebben… :-)

 5. w.everling permalink
  2 december 2015 15:06

  Ha Edwin en Dennis,
  Ergens in oktober heb ik nog op deze site gekeken maar toen was er helaas nog geen nieuws te bespeuren. Ik ben nu aangenaam verrast en heel blij voor jullie dat er een einde is gekomen aan jullie zoektocht en onzekerheid en dat jullie droom realiteit is geworden. Heel veel succes met de verbouwing en inrichting van jullie B&B en geniet van elke seconde.
  Groet Wilma Everling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: